Çanakkale 1 Şubesi

'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' projesine desteğimiz sürüyor

Eğitim-Bir-Sen, İHH, Millî Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle 2013 yılından beri sürdürülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var-İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi bu yıl da devam edecek.

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, projenin 2019-2020 eğitim-öğretim yılında da devam edeceğine ilişkin yazıyı ilgili genel müdürlüklere ve kuruluşlara gönderdi.

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var-İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi kapsamında bir milyonu aşkın iyiliksever öğrenci, Türkiye ve dünya genelinde 20 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu projeyi desteklemeyi, yetimlerin yüzünü güldürmeyi, bir yetime hami olmayı hem insani hem de bir sivil toplum kuruluşu olarak en önemli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz” dedi.

Böylesine asil bir çabanın içinde olmanın, bu çabaya katkıda bulunmanın kendileri için bir onur olduğunu kaydeden Yalçın, şunları söyledi: “Yetim gülerse dünya güler şiarıyla Millî Eğitim Bakanlığımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız, İHH ve Eğitim-Bir-Sen olarak, 2013 yılından beri tüm okul ve Kur’an kurslarımızda ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesini uyguluyoruz. Bu ve buna benzer projeler çocuklarımızın bilinçli, paylaşmayı seven, yardımsever, duyarlı ve başkalarının dertleriyle dertlenen insanlar olarak yetişmesinde etkili olacaktır.”