Çanakkale 1 Şubesi

İhtiyaç sahiplerine kumanya yardımında bulunduk

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da kardeşlik, birlik ve yardımlaşma bilincini kuşanarak hayır kurumları aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere kumanya yardımında bulunduk. 1 milyon 500 bin TL değerindeki kumanya yardımı İHH, Deniz Feneri ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Şimdi Vefa Zamanı” kampanyaları kapsamında ellerinden gelen yardımı ve desteği sürdüreceklerini söyledi.



 

Memur-Sen vicdanıyla Merhamet-Sen’dir

Memur-Sen’in vicdanıyla Merhamet-Sen olduğunu dile getiren Yalçın, şöyle devam etti: “Halep’te fırınlarda un yok, kardeşlerimiz açlıkla karşı karşıya denildiğinde, teşkilatımız üyelerimize çağrı yapsın ve üyelerimiz yardım kuruluşuna ‘1 çuval un’ bağışlasın, her ilden ‘1 TIR’ organize edelim. ‘81 il 81 TIR’ dediğimizde üyelerimiz seferber olmuş ve sadece İstanbul’dan ‘81 TIR’ yola konmuşsa bu bir şeyi gösteriyor. Duyarlı bir teşkilatımız ve son derece duyarlı bir kitlemiz vardır. Memur-Sen, diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılık yapıyor derken, slogan olsun diye söylemiyoruz. Yapılan icraat ifade bulsun diye söylüyoruz. Arakan, Suriye, Filistin, Doğu Türkistan, Mısır, Keşmir, nerede bir sıcak nokta varsa hep duyarlı davrandık ve anlayış farkımızı ortaya koyarak teşkilatlar olarak toplumun vicdanı olduk. Filipinler ve Nepal’deki afet ve felakette de toplum vicdanını harekete geçirdik. Ülkemiz içindeki zor zamanlarımızda da hep duyarlı davrandık. Van Depremi, Samsun Sel Felaketi, Elazığ Depremi dâhil her zor anımızda örgütlü yapı olarak yardım kuruluşlarıyla toplum vicdanını harekete geçirdik.”



 

Memur-Sen’lileri Vefa Sosyal Destek gruplarında gönüllü olmaya davet ediyoruz

“Dünya ile ülkemiz şu an eş zamanlı olarak koronavirüs salgını ile imtihan oluyor” diyen Yalçın, “Bu imtihan sadece ülkelerin, ülkemizin değil, bireylerin, kurumların, herkesin imtihanı. Batı’da bazı ülkelerde hastalar dahi sınıflanarak sınıfta kalındığı görülüyor, insanlar yalnızlaşıyor. Ülkemiz ise ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkemiz gereği, vatandaşını ayrım yapmadan kıymetli görüyor ve ‘Türkiye Vatandaşı’ olmanın değerini hissettiriyor. ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyası ile yardımlaşmaya çağırıyor ve kendisine el uzatanlara da el veriyor. Kısaca ‘Batı’da Yalnızlaşma, Ülkemizde Yardımlaşma’ ön plana çıkmış durumdadır” ifadelerini kullandı.



 

Memur-Sen teşkilatına da çağrıda bulunan Yalçın, bu dönemde yardımlaşmaya ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, “Biz, bir emek örgütü olarak kitlemizin sorunlarını çözmek için var gücümüzle uğraşırken, bu zor süreçte elimizden geldiği ve gücümüzün yettiği kadar bu imkânlarımızı seferber ediyor, kitlemizi ise Vefa Sosyal Destek gruplarında gönüllü olarak görev almaya davet ediyoruz. Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Çağrımızın gereğini yapıyorlar. Sendikalarımıza, genel başkanlarımıza teşekkür ediyorum, tam bir seferberlik hâlindeler” dedi.


 

Memur-Sen’in, salgınla mücadelede bir sivil toplum kuruluşu olarak sorumluluklarını yerine getirdiğini kaydeden Yalçın, bu konuda atılan adımları hatırlatarak, “Konukevimizi sağlık çalışanlarına tahsis ettik. 50 bin koruyucu malzeme temini ve teslimi gerçekleştirdik. 2 milyon TL’lik nakdi yardımda bulunduk. Yardım kuruluşlarıyla ‘Şimdi Vefa Zamanı’ dedik. Cumhurbaşkanımızla birlikte “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” dedik. Genel başkanlar olarak 1 maaş bağışlayarak, kitlemize çağrıda bulunduk. ‘Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından azad’ olan Ramazan vesilesiyle yeni bir adım atıyor ve İHH, Deniz Feneri, TDV üzerinden 1 milyon 500 bin TL kumanya yardımı yaparak, üyelerimizi, toplumumuzu yardımlaşmaya, dayanışmaya çağırıyoruz. Bugün attığımız bu adımla birlikte Memur-Sen, bu zorlu süreçte toplamda 4 milyon TL’yi bulan bir yardım yapmıştır” şeklinde konuştu.