Çanakkale 1 Şubesi

EĞİTİM BİR SEN ÇANAKKALE ŞUBESİ GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTISI GENEL MERKEZ YÖNETİCİMİZ GENEL BAŞKAN VEKİLİ AHMET ÖZERİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ.

EĞİTİM BİR SEN ÇANAKKALE ŞUBESİ GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTISI GENEL MERKEZ YÖNETİCİMİZ GENEL BAŞKAN VEKİLİ AHMET ÖZERİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ.

Çanakkale Otelcilik ve Turizm Meslek lisesi nde16/02/2013 cumartesi günü gerçekleştirilen genişletilmiş  il divan toplantısı Şube başkanı Numan YAŞAR’ın  açılış konuşmasından sora söz alan Genel Başkan vekili Ahmet ÖZER Türkiye’nin işçi sendikaları dahil en büyük sendikasının temsilcileri hepinizi saygı ve sevgi ile kucaklıyorum. Bu büyük sendikaya yaraşır bir imza kampanyası başlattık ve sizlerin büyük katkıları ile hedefimiz olan 10 milyon sayımıza ulaştık. Türkiye genelinden topladığımız bu imzaları en kısa sürede başbakana iletip gerekli düzenlemenin yapılmasını talebimizi ileteceğiz. Talebimizin makul bir sürede çözülmemesi durumunda 15 mart’tan itibaren okul ve kurumlarımıza serbest kıyafet ile gideceğiz.

Önceki bakanımızın iyi çalışmalarının yanında iletişim problemleri yüzünden bakanlıktan alınmıştır. Yeni bakanımız ile yaptığımız toplantıda özür durumu atamaları başta olmak üzere alan değiştiren öğretmenlerin istemeleri halinde tekrar geri dönebilmeleri konusunun görüşüldüğü ve sorunlara birlikte çözüm üretmek istediklerini bildirdiklerini söyledi. Diğer yandan yönetici atama yönetmeliğinin’de bir an evvel tamamlanması veya eski yönetmeliğe göre atamaların yapılmasını istiyoruz  yoksa büyük sıkıntılar yaşanacağı şimdiden görünmektedir.

Aktif Eğitim Sen’in fes edilmesinden sonra aynı ruhta iki beden olan insanların tekrar bir arada beraber , daha güçlü iri ve diri olacağımız ortadadır.Bu arkadaşlarımızı tekrar aramızda görmek istiyoruz.

Abant çalıştay’ından önce basında yer alan iş güvencesi kaldırılması konusunda abant’ta yaptığımız çalışmalarda bu konunun gündeme dahi alınmaması sağlanmıştır.

Öğretmen kariyer basamaklarında 5 yılda bir sınav yapılması kazananların yükselmesi ve bu kazanımlarından geri dönüş olması konusunda görüş birliğine varıldığını belirtti.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Şaban KARATAŞ  Valilik Özel Kalem Müdürü  Mahmut AKKUŞ Sağlık İl Müdürü. Namık Kemal KUBAT     Spor İl Müdürü Nuammer USLU,   İşkur  İl Müdürü Ali ÇALIŞKAN Milli Eğitim Şube Müdürleri İle Okul Kurum Müdür ve müdür yardımcıları ve iş yeri temsilcileri katıldı

Ali DAMNALI

Çanakkale Basın Yayın Sekreteri