Çanakkale 1 Şubesi

CHP, memurların masada kazandığı toplu sözleşme ikramiyesi hakkını mahkemede ellerinden aldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, mücadele ederek, emek harcayarak elde ettikleri bir hakkın, toplu sözleşme ikramiyesinin CHP eli, Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilmesine tepki göstererek, “Memurun yanında yer alması gereken ana muhalefet partisi CHP’yi bu sorumsuz davranışından dolayı kınıyorum. CHP, bugüne kadar kamu görevlileri aleyhine pek çok iptal kararının alınmasında rol oynamıştır. Başrolünde oynadığı Anayasa Mahkemesi’nin son iptal kararıyla 2 milyondan fazla memurun yararlandığı toplu sözleşme kazanımı olan aylık 538 TL gelirin 345 TL’sinin memurun elinden alınmasına sebep olmuştur” dedi. 

 

 

Ali Yalçın, Kütahya 1 Nolu Şube tarafından düzenlenen Büyük Teşkilat Buluşması’na katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda konuşan Ali Yalçın, 32 yıllık hak ve özgürlük yolculuklarının zorluklar, fedakârlıklar, adanmışlıklar ve mücadeleyle, tarihî başarılarla, kazanımlarla dolu olduğunu söyledi. 

Sendikacılığa yeni bir soluk getirdiklerinin altını çizen Yalçın, başta eğitim ve demokratikleşme olmak üzere, ülkemizin temel sorunlarına çözüm üretmede üzerlerine düşeni yaptıklarını ve bu ideallerinden asla taviz vermediklerini ifade ederek, “Sendikal mücadelemiz, çalışmalarımız, faaliyetlerimiz, başarılarımız ve kazanımlarımızla; meydanlarda, çalıştaylarda ve toplu sözleşmelerde sadece sesimizin değil, sözümüzün de yüksek olduğunu gösterdik. Bütün bu başarılar ve kazanımlar; üyesinden ilçe temsilcisine, yönetim kurulu üyesinden şube başkanına, işyeri temsilcisinden genel başkanına kadar herkesin, her yerde, her zaman ve hep birlikte çalışmasının ürünüdür. Başarımızda, gördüklerimizden ve tartıştıklarımızdan doğru sonuçlar çıkarmamız, sorumluluklarımızdan kaçmayışımız ve elbette ilkelerimizden ödün vermeyişimiz etkili olmuştur” dedi.

 

 

Bu büyük yolculuğa çıkarken, hak, emek ve özgürlük mücadelesini başlatırken, sendikal harekette söylem ve eylem birlikteliğini önemsediklerini belirterek, “Özgürlükçü, sivil ve değer üreten sendikal dönemi başlattık. Özetle, materyalist sendikal anlayış yerine medeniyet ve değerler sendikacılığını ikame ettik. Doğru şeyler söyledik, doğru yerde durduk, doğru mücadele ettik, doğru işler yaptık ve yeni kazanımlar ürettik. Mücadele azmimizi hep çoğalttık. Sırtımızı döndüğümüz her sorunun, ya yerinde duracağını ya da artarak yeniden karşımıza çıkacağını bilerek çok çalıştık, çalışıyoruz. Yürüyecek daha çok yolumuz var” şeklinde konuştu. 

 

 

Yetkiyi aldıklarında önceliklerinin kazanım üretmek olduğunu kaydeden Yalçın, “Eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda genel yetkili olduğumuzda önceliğimiz, eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmek, umudunu yükseltmek, örgütlülüğün önemini fert fert anlatmayı sürdürmek oldu. Temel hak ve hürriyetlere adadık örgütlülüğümüzü. Örselenmişlikleri bitirmek, özgürlükleri genişletmek, iyilikleri önermek ve kötülükleri önlemek için ter akıttık hep. Memur-Sen olarak, adanmışlığın, inanmışlığın, azmin ve mücadelenin bereketini ‘Emek Mücadelemizle 1007 Kazanım’ diye kitaplaştırdık. Şüphesiz mücadele ettiğimiz her sorunu çözdük diyemeyiz ama çözdüğümüz tüm sorunlar mücadele ettiklerimizdir. Yeni sorunları çözmek, yeni başarılara imza atmak için ‘Yeni seferler, yeni zaferler’ dedik. Mücadelemiz sürüyor, mücadelemizin dayanağı örgütlü gücümüz ise her geçen gün daha da büyüyor” ifadelerini kullandı. 

 

 

Temel hak ve hürriyetlerin teminatı, vesayet arayışlarına karşı millet iradesinin omuzdaşı, medeniyet mefkûremiz için ter akıtan teşkilatlanmaların arkadaşı, üyelerin gururu, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin umudu olmaya her zaman devam edeceklerini dile getiren Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Fatih Köse başkanımızın şahsında teşkilatımıza emek vermiş, izi, hatırı, hatırası devam eden tüm emektarlara teşekkür ediyorum. Bu güzel buluşma için şube yönetimimizi, ilçe temsilciliklerimizi, kadın komisyonumuzu ayrı ayrı kutluyor, üyelerimize ‘iyi ki varsınız’ diyorum.” 

 

 

Toplantıda, Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Köse, İstihdam Uzmanı Kamil Uçan, Mehmet Akif İnan Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Yıldırım, Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve Kütahya Milletvekili Adil Biçer de birer konuşma yaptılar.