Çanakkale 1 Şubesi

ÇANAKKALE MEMUR SEN YÖNETİCİLERİ AKİL İSANLAR TOPLANTISINA KATILDI

ÇANAKKALE MEMUR SEN YÖNETİCİLERİ AKİL İSANLAR TOPLANTISINA KATILDI

 

 

                Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur Sen) üyeleriyle yemekte bir araya geldi. 13 nisan cumartesi günü İstanbul Esenler Kültür Merkezi’ndeki buluşmaya Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alan Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Deniz Ülke Arıboğan, Ali Bayramoğlu, Hayrettin Karaman, Levent Korkut, Hülya Koçyiğit, Yücel Sayman, Mithat Sancar, Mustafa Armağan, ve sendika temsilcileri katıldı.

                Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecine destek verdiklerini belirterek, “Memur Sen ailesi olarak sorunun çözümünden yana bir rapor hazırladık. Bu süreçte devlet-millet kaynaşması için insan onurunun esas alınmasını önemsiyoruz. Medyamıza büyük sorumluluk düştüğüne inanıyoruz. Medyamıza dizilerde konsept değişimini de içeren yeni bir görev düştüğü kanaatindeyim” dedi. Bu ülkenin yüzde elli oyunu alan bir başbakanın davetine uyarak barış süreci için bir adım atıyoruz. Bazı sözde sendikalar ise bir süre önce şimdilerde ülkemizi kaosa sürüklemekle yargılanan Ergenekon terör örgütü ve yandaşlarına ev sahipliği yapmış olmanın aymazlığını hala sürdürmekte ve akan kanın durması için yapılan çalışmalara hiç utanıp sıkılmadan karşı olduklarını açıklayan zavallı sözde sendikanın tutumunuda üyelerinin taktirine bırakıyorum.

                Gün doğdu daha sonra Biz Türkiye yi barıştırma adımı atmaya geldik. Biz toplumumuzda Öteki oluşturmadan Türkiye’de yaşayan tüm insanları bir arada birlik içinde yaşatma gayretindeyiz. Bu kapsamda karşımıza her zaman engeller çıkarma gayretinde olanlar çıkmaktadır. Bazı sözde sendikaların ise çözüme katkı sunmak için bir projeleri olmadığı gibi çözüm sürecine karşı olmaktan başka bir fikirlerinin olmadığını görmekteyiz. Artık batı illerimizden çocuğu askere giden ana babaların ve bölge insanının elinden zorla alınan çocuklarının da ana babalarının ne zaman acı haberi gelecek diye beklemediği bir Türkiye özlemi için bu çalışmalara katıldık

                Türkiye’de çeşitli etnik grupların birlikte yaşabilme yaklaşımını ortaya koymak zorunda olduğunu söyleyen Gündoğdu, “Üyelerimiz için kırmızı çizgimiz iş güvencemizdir. Milletimiz için şehitlerimiz. Şehitlerimizin ruhunun incitilmemesini, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin incitilmemesini önemsiyoruz” diye konuştu.

Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit ise, Türkiye’nin enerjisini savaşmak için değil barışa giden yolda çözüm için harcaması gerektiğine dikkat çekerek, “Kalkınan, huzurlu, karşılıklı güven içerisinde, demokratik, herkesin bir birine saygılı olduğu, fikrini özgürce savunabildiği, yasakların olmadığı bir Türkiye olmasını istiyorsak önce barışa inanmamız lazım. Bu çözüme destek vermemiz lazım” ifadelerini kullandı.

                Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Deniz Ülkü Arıboğan akil insanlar heyeti olarak farklı görüşleri temsil ettiklerini belirterek, "Hepimiz adına tek bir dili konuşmak çok mümkün olmayabilir. Hepimizin bakış açıları çok farklı olabilir. Ama bir tek konuda hepimiz hem fikiriz. Toplumumuzun barış ve huzura ihtiyacı var. Bunun tepeden seçilmiş bir kaç kişinin akilliğiyle değil. Biz bunu TÜRKiye halkının akilliğiyle çözebiliriz. Biz halkımızın akilliğine güvenerek bu süreçte yola çıkıyoruz. Bundan sonra bir tek kurşun bile daha atılmadan geleceğe umutla bakmayı sağlayacak şartları hep birlikte oluşturacağız. Bir topluma barış sadece bir konuda uzlaşmaya varmakla gelmez. Yani bu konu sadece PKK meselesinin ya da terör meselesinin çözümlenmesiyle halledilecek bir şey değildir. Genel olarak toplumsal kültürümüzün içinde yer aldığımız ama fark etmediğimiz bu şiddet dilinin hemen dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Memur Sen ‘li yöneticiler de  Sürece katkıda bulunma adına  Görsel ve yazılı basında kısa film ve reklam ile sürecin desteklenmesini, toplumun her kesiminin dinlenerek sonucun iyi analiz edilmesini , bu süreçte yaşanan iyi olayların kamu oyunda daha geniş yer almasını, batıdaki ve doğudaki arkadaşlarımız bir birini kucaklarken devletimizinde tüm vatandaşları kucaklaması oların taleplerini dikkate alması bu kapsamda toplanan on iki milyon imzanın gereği olarak kamuda kıyafet yönetmeliğinin talepler doğrultusunda yeniden düzenlenmesi önerilerine Çanakkale Memur Sen  ve Eğitim Bir Sen Başkanı Numan YAŞAR da 1915 yılında bu ülke için tüm vatandaşlarımız nasıl bir birine siper olup bu toprakları beraberce savunarak oluşturdukları Çanakkale ruhunu şımdi ülkemizin bütününde aynı ruhu tekrar canlandırarak kardeşlik ve barışı birlikte tesis etmemiz gerektiği önerilerini heyete aktardı.

 

Ali DAMNALI

Eğitim Bir Sen Başkan Yardımcısı