Çanakkale 1 Şubesi

1 MAYIS

MEMUR  SEN ÇANAKKALE

BASIN AÇIKLAMASI / 29.04.2013

Sayın Basın Mensupları,

Bu yıl, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını Memur Sen Camiası olarak Ülkemizin her köşesinden gelecek misafirlerimizle birlikte Barışın ve Kardeşliğin Şehri, Çanakkale’de, Kordon Boyunda kutlayacağız.

            Bu yıl  Taksim'de yapılması planlanan Emek ve Dayanışma Bayramını KESK'in sabote etmesi üzerine Disk’inde buna destek olması nedeniyle Memur Sen olarak kutlamanın Çanakkale'de yapılmasına karar verilmiştir.

Çanakkale Memur Sen olarak tüm Türkiye’yi ve emekçi kardeşlerimizi Çanakkale’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramının Memur Sen olarak, Çanakkalede kutlanması konusunda bir haftadır basında farklı bilgi ve yorumlarla yer verilmiş olması sonucunda hem tüm ilimizi yerel basınımız vasıtası ile doğru bilgilendirmek, yanlış bilgi ve yorumları düzeltme ihtiyacı hissettik.

Öncelikle 1 Mayıs’ın Çanakkale’de kutlanması kararı; ülkenin içinde bulunduğu sürece uygun olarak 98 yıl önce kardeşliğin ve bağımsızlığın temellerinin atıldığı Çanakkale ruhunu tekrar hatırlatmak adınadır.

Kutlama alanı ile ilgili olarak KESK ve DİSK’in Cumhuriyet meydanı ile ilgili müracatları olduğu öğrenildiğinde aynı alanda değil Kordon boyunda kutlama talebimizi resmi olarak 16/04/2013 tarihinde müracaatımızı yaptık. Israrla aynı alanı kullanacağımız ile ilgili haberler yapılarak barışın kenti Çanakkale’mizde gerginlik olacak gibi bir hava oluşturulmasını ve yorumlar yapılmasını anlayamadık ve üzüntüyle karşıladık.

Gerginlik ihtimali konusundaki yorumlara asla katılmıyor, Barışın kenti olan Çanakkale halkının sağduyusuna güveniyoruz. Memur Sen camiası olarak  insanı incitmenin büyük bir vebal olduğunun bilincindeyiz ve hiçbir kesimle derdimiz yoktur.

Bu kapsamda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramının kutlanacağı alan konusunda ve ne düşündüğümüz konusunda basındaki arkadaşlar, görüş beyan eden ve köşe yazısı yazan entellektüellerimiz keşke bir kez bizleri arasalardı. Bizler Memur Sen camiası olarak kendilerini bilgilendirmekten mutlu olurduk.

Memur Sen olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını Çanakkale’de kutlamak, ülkemizin farklı şehirlerindeki arkadaşlarımızı ve Çanakkale’de ki Emekçi kardeşlerimizi ağırlamak bizim için bir mutluluktur.

Derdimiz Bağcıyla değil, derdimiz üzüm yemek yani Çanakkale’den Emekçinin Hakkını ve Barışın Evrenselliğini haykırmaktır.

Emekçilerin sesi olmak adına etkinlik ve organiyasyon yapan tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının emek mücadelesine saygı duyuyoruz.

Tüm Emekçileri ve Çanakakle Halkını 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamaları için Saat:10:00’da Kordon boyuna bekliyoruz.                                                                                                                                                                                                                      

 

Numan YAŞAR

Memur Sen Çanakkale İl Temsilcisi