Çanakkale 1 Şubesi

Nisan Ayı İl Divan Toplantımızı Büyük Bir Katılımla Gerçekleştirdik

NİSAN AYI İL DİVAN TOPLANTIMIZI BÜYÜK BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRDİK

Yaşar, “Kafasını kiraya vermiş insanlardan vicdanlı davranmalarını bekleyemeyiz.”

 

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan İl Divan Toplantısında bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Numan Yaşar, “Berkin Elvan’ın ölümünü, terör ve anarşi ortamı oluşturmak için bahane olarak kullanmak isteyen ve kafalarını kiraya vermiş insanların vicdanlı davranmalarını bekleyemeyiz.” dedi.

Konuşmasına Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı dileyerek başlayan Yaşar, insanların öldürülmesini protesto etmek için mücadele ettiğini söyleyen kesimlerin bu cinayete sessiz kalmalarını anlamanın mümkün olmadığını söyledi. Bu anlayıştaki kişilerin ‘benim gibi düşünmeyenlerin yaşama hakkı yoktur’ düşüncesiyle hareket ettiklerini, vicdani ve insani değerleri yok saydıklarını, basında paylaşılan yazı ve yorumlarda bu anlayışlarının çok rahat bir şekilde anlaşıldığını söyledi. Yaşar konuşmasına şöyle devam etti:

“Hatta işlenen cinayeti değil de, çatışmada öldürülen saldırganlara zarar vermeden sonuçlanmalıydı diyerek operasyonu eleştiri konusu yapabilmektedirler. Maalesef dün Berkin Elvan olayına duyarlı olduğunu söyleyenlerin bu olaydaki tepkisizlikleriyle maskeleri düşmüştür. Yine dün Taksim’deki ağaçlar için ülkeyi yakanların, Yalova’da suskunluklarıyla niyetlerinin ağaç veya Berkin Elvan olmadığını bir daha görmüş olduk. Eğitim camiası içinde aynı konuları gündemde tutarak olaylara yanlı bakanları samimiyetsiz olarak görüyor ve kınıyoruz. Okullarımızda ve işyerlerimizde de bu ve benzeri konuları suiistimal etmek isteyenleri muhatap almayacağımızı ifade etmek istiyoruz.”

Eğitim-Bir-Sen’in sorumlu sendikacılık anlayışıyla hareket ettiğini, Hükümetle ve Bakanlığın uygulamalarıyla ilgili problemlerimizin bedelini öğrencilerimize dolayısıyla velilerimize ödetmemek adına nöbet eyleminde kamuoyu oluşturmak adına basın açıklaması ve imza kampanyası yöntemini seçtiklerini ifade eden Yaşar, “Fakat nöbet tutmamanın okullarda oluşturacağı kaosu ve öğrenciye zarar vereceğini düşünerek nöbet tutmaya devam eden diğer sendikalardaki eğitimcilerimizi ve nöbet tutan ama nöbet defterini imzalamayan öğretmenlerimizi de bu anlayışlarından dolayı tebrik ediyorum. Ancak onları da sendikalarının bu anlayışlarını ve bu anlayıştaki sendika yöneticilerini sorgulamaya davet ediyorum.” dedi.

Nöbete ücret konusunda Eğitim-Bir-Sen olarak gerek basın açıklaması, gerekse imza kampanyası başlatarak mücadeleye devam ettiklerini, toplanan 350 bin imzanın Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Yönetimi tarafından KPDK’ya ulaştırıldığını belirten Yaşar, bu konuda yakın bir zamanda yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen’in çalışmalarıyla bir sonuca ulaşacağına inandığını söyledi. Diğer sendikaların rol çalma sevdasından başka bir niyetinin olmadığını gördüklerini, Sendikamızın yaklaşımının doğru bir şekilde anlatılmasının önemli olduğunu, üyelerimizin ve özellikle de okul temsilcilerimizin bu konudaki doğruları okullarında dile getirmelerinin gerektiğini söyledi.