Çanakkale 1 Şubesi

KARANLIĞA SÖVMEK DEĞİL, BİR IŞIK YAKMAK DERDİNDEYİZ

KARANLIĞA SÖVMEK DEĞİL, BİR IŞIK YAKMAK DERDİNDEYİZ

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevine getirilen Doç. Dr. Mirza Tokpunar’ın da katıldığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde görev yapan Eğitim-Bir-Sen üyeleriyle düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Numan Yaşar, eğitim sorunlarına değinerek karanlığa sövmek değil, bir ışık yakmak derdinde olduklarını ifade etti.

Yaşar, sendikacılığın ümidin peşinden koşmak olduğunu, çalışanların özlük ve ekonomik haklarını kazanmak için mücadele ettiklerini belirterek, uzun bir mücadele döneminden sonra akademik personele rahat bir nefes aldıracak zammın alınmasında öncülük ettiklerini söyledi. Sendika olarak büyük kazanımlar elde ettiklerini, ancak bunların reklamını yapma hususunda başarılı olamadıklarını gördüklerini, üyelerimizin sendikamızın kazanımları hakkında bilgi sahibi olması ve bunları işyerlerinde doğru bir şekilde dillendirmelerinin önemli olduğunun altını çizdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mirza Tokpunar, sendikaların çalışanların sesini duyurmadaki öneminden bahsederek, üniversitemizde yeni bir dönemin başladığını, bu yeni dönemde istişare ve işbirliğine ayrı bir önem verdiklerini, akademik ve idari personelin gecikmiş hakları bulunduğunu, bunları kısa zamanda telafi etmenin çabası içinde olacaklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Üniversite Temsilciliği Başkanı Doç. Dr. Hasan Kaplan, üniversitemizin bir seçim sürecinden geçtiğini, yeni dönemde iyi gelişmeler olacağına inandıklarını, üniversitemizde birçok sorun bulunduğunu, bu sorunların çözümünde katkı sunmak için hazır olduklarını söyledi.