Çanakkale 1 Şubesi

Genel Başkan Yardımcımız Ali Yalçın Çanakkale'de

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali YALÇIN Çanakkale’de bir dizi ziyarette bulundu.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Eğitim Bir-Sen 22. yılı nedeniyle Köşdere Aktivite Merkezinde üye eş ve çocuklarına bir kahvaltı düzenledi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı kahvaltıda bir konuşma yapan Biga Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Ahmet Dere, “Eğitim Bir-Sen, genelde, insanlık tarihiyle eş hak-batıl mücadelesinde hakkı tahkim ve tavsiye etme görevini yerine getirmek, ait olduğu medeniyetin değerlerini muhafaza ve müdafaa etme amelinin bir unsuru olmak, iyilikleri önermek ve kötülükleri önlemek, özelde ise, eğitim çalışmalarının hak ve muhalefetlerini koruyup geliştirmek üzere kurulmuştur. Geride bıraktığı 22. Yılda kendisinden beklenenleri gerçekleştirmeye devam eden Eğitim Bir-Sen, 23. yılda da özgürlük mücadelesinde yeni kazanımlar ortaya koymaya devam edecektir” dedi. Kahvaltıya, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Eğitim Bir Sen Çanakkale Şube Başkanı Numan Yaşar, Eğitim Bir Sen Genel Başkan yardımcısı Ali Yalçın, ilçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır, Şube müdürü Vahit Aydın katıldı.

Öğleden sonra ise Çanakkale Otelcilik Uygulama otelinde Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katılan iş yeri temsilcileri, okul müdürleri, il ve ilçe yönetimlerinin katıldığı toplantıda açış konuşmasını yapan İl Başkanı Numan YAŞAR Kurucu Genel başkanımız M.Akif İnan a rahmet dilekleri ile başladığı konuşmasında sendikamızın ilimizde yetkili olmasında emeği geçen başta işyeri temsilcilerimiz olmak üzere il ve ilçe yönetimlerimiz ile emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım sizin bu mücadeleye verdiğiniz destek ile hem eğitim çalışanları hem de demokrasimizin gelişmesi için büyük bir katkı sağlamıştır dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Genel Başkan yardımcımız Ali Yalçın ise konuşmasında sendikamızın uç beyleri olarak nitelendirdiği iş yeri temsilcilerimizin iş yerlerinde sendikamızın gülen yüzü ve sendikamızın en uç bireyleri olması hasebiyle iş yeri temsilcilerimize bakanların sendikamız hakkında ilk intibalarının oluştuğundan bulundukları yerlerde sendikamıza yakışan şekilde davranmaları, yeni üyeler kazandırma noktasında etkin olmaları gerekmektedir. Türkiye’nin en büyük sendikasının birer ferdi olarak daha öncede belirttiğimiz gibi ‘kuruş değil duruş sendikacılığı’ yapmaktayız. Sadece maddi kazanım ile sendikacılık olmayacağını anlatan Yalçın Türkiye’nin yakın geçmişinde olduğu gibi demokrasi dışı hareketler ile aylar hatta yıllarca uğraşıp kazandığımız kazanımların birkaç günde nasıl eriyip gittiğini defalarca yaşadık. Bunun için her zaman demokrasiden yana taraf olmaya devam edeceğiz. Yaşı genç olan arkadaşlarımızdan 12 eylül 28 şubatı hatırlamayanlar için Mısır en yakın örnek olarak karşımızda durmaktadır. Böyle demokrasi dışına çıkıldığında aldığımız üç beş kuruş ne işe yarar.

Diğer yandan Paralel devlet ve yolsuzluk konularında bu kadar uzun süre iktidarda kalan bir hükümette yolsuzluk kesinlikle olmaz deme şansımız yoktur. Ancak yolsuzlukları kılıf yaparak devleti çalışmaz hale getirip itibarsızlaştırmayada kimsenin hakkının olmadığını söylüyoruz. Bu gibi planların her zaman karşısında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Eğitim çalışanları geçen yıl yapılan toplu sözleşmenin yansımalarını görmektedir. Diğer sendikalar alınan kazanımları küçük, az gösterme gayretinde olsalar da, çamur at izi kalsın mantığınla gitseler de güneş balçıkla sıvanmayacaktır. Diğer sendikaların eğitim çalışanları ile ilgili tek kazanımları yok iken taban aylığa yapılan zammın ne anlama geldiğini anlamamaktadırlar. Ayrıca eğitim öğretim tazminatının arttırılması ile kazanım dahada iyileştirilmiş tir.

4/c li arkadaşlarımız için yapılan zam ayrı bir başarıdır. Ancak 4/c li arkadaşlarımız için nihai çözüm kadroya geçmeleri ile çözüm bulacaktır, bu konudaki ısrarımız devam etmektedir.

Ayrıca Milli Eğitimde yapılan yeni düzenlemeler ve sendikamızın görüş ve yol haritalarını ileten Yalçın daha sonra gelen soruları cevapladı.

Akşam ise İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Spor İl Müdürü Nuammer Uslu, SGK il Müdürü Basri Tümsek, Dernekler Müdürü Resul Karakurt, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ersin Fırat, Memur Sen başkanı Sefahattin Çiloğlu ile Memur Sen’e bağlı diğer şube başkanları ile il yönetiminin katıldığı toplantıda sendikanın dünü bugünü ile güncel olaylar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ali DAMNALI

Çanakkale EBS Başkan Yrd.

15/02/2014