Çanakkale 1 Şubesi

Öğretmenevlerinde İndirimli Konaklama Hakkından Bütün Bakanlık Personelinin Faydalandırılması Talebimiz Kabul Edildi

Eğitim-Bir-Sen olarak bütün bakanlık personeline öğretmenevlerinde sunulan konaklama hizmetlerinde öğretmenler için gerçekleştirilen %50 oranında indirim hakkından bütün bakanlık personelinin faydalandırılması talebimiz Bakanlıkça kabul edildi.

Bakan Sayın Yusuf Tekin’in talimatıyla öğretmenler ve diğer tüm Milli Eğitim Bakanlığı personeline sivil misafirlere uygulanan hizmet bedelleri üzerinden kahvaltı hariç % 50 oranında indirim yapılması kararlaştırıldı.

Eğitim-Bir-Sen olarak Eylül 2022 tarihinde Bakanlığa başvuruda bulunarak bütün bakanlık personeline, öğretmenevlerinde sunulan konaklama hizmetlerinde %50 oranında indirim yapılması ve 2023 yılı sonuna kadar mevcut kapasitenin öncelikle konaklama ihtiyacı olan bakanlık personeli için kullandırılması konusunda düzenleme yapılmasını talep etmiştik.

Yine aynı talebi Ekim 2022 Kurum İdari Kurulu toplantısı gündemine de taşıyarak bu yönde Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünce çalışma yapılmasını çalışma raporunda hüküm altına aldırmıştık.

Talebimiz neticesinde Bakanlığın öğretmenlik harici kadrolarında görev yapan personelin de konaklama ihtiyaçları dikkate alınarak 2024 yılının sonuna kadar daha önce yapılan rezervasyonlar iptal edilmeden ve konaklama ücretlerinde maliyet bedellerinin altında kalmadan öğretmenler ve diğer tüm Milli Eğitim Bakanlığı personeline sivil misafirlere uygulanan hizmet bedelleri üzerinden kahvaltı hariç yüzde 50 oranında indirim uygulanacak.