Çanakkale 1 Şubesi

Çanakkale Eğitim Bir Sen 4. Olağan Kongresi

Çanakkale Eğitim-Bir-Sen Güven Tazeledi

Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şubesi’nin 4. Olağan Kongresi 8 Kasım 2014 Cumartesi günü Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde yapıldı. Seçimlere tek liste halinde katılan Numan Yaşar ve yönetim kurulu üyeleri güven tazeledi.


161 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen Kongrede, Kırklareli Eğitim Bir-Sen Başkanı Selahattin Karanfiller, Edirne Eğitim Bir-Sen Başkanı Erdinç Dalgıç, Tekirdağ Eğitim Bir-Sen Başkanı Ferruh Topuz, Çanakkale Memur-Sen Başkanı Sefahattin Çiloğlu ve Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu konuk olarak yer alırken, Çanakkale İl Kültür Müdürü Kemal Dokuz, İşkur İl Müdürü Ali Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. İsmail TEMİZ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Teftiş Kurulu Başkanı da hazır bulundular.

Açış konuşmasını yapan Başkan Numan Yaşar, 14 Şubat 2015 tarihinde 23. kuruluş yıldönümü kutlanacak olan Eğitim Bir-Sen’in geçen 22 yıl içinde 300 bine ulaşan üyesiyle “Genel Yetkili Sendika” olarak eğitim çalışanlarının özlük ve özgürlük mücadelesinde rüştünü ispat etmiş bir sendika olduğunu söyledi. Sadece üyelerinin sorunlarına değil, ülkesinin ve insanlığın problemlerine de duyarlı bir sendikacılık ilkesine bağlı olarak hareket eden Eğitim Bir-Sen’in “daha çok millet, daha az devlet” sloganıyla doğru işler yapmak kadar doğru yerde durmayı da önemsediğini, “kuruş değil, duruş sendikacılığı” yaptığını belirtti.

Yaşar, “Kurum İdari Kurulu’yla 33 Kazanım”, “Hak Arama Mücadelemizle 55 Kazanım”, “Özlük ve Özgürlük Mücadelemizle 77 Kazanım” sloganlarıyla kazanılmasında öncü olduğu kazanımları kamuoyu ile paylaşan ve sorunlardan beslenmeyen ama çözüm üreten bir sendikacılık anlayışıyla çalışanların pek çok sorununun çözülmesinde başrol oynayan Eğitim Bir-Sen’in ülke sorunlarına kayıtsız kalmadığını demokratikleşme ve çözüm sürecine verdiği destekle gösterdiğini, Samsun’da yaşanan sel felaketi, Van depremi, Soma maden faciası gibi felaketlerde yardımlarıyla acıları hafifletmeye çalıştığını belirterek Karaman Ermenek’teki maden ocağında mahsur kalan işçilerimizin yakınlarına sabır, son günlerde haince saldırılarda kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı dileklerini ifade etti.

Eğitim Bir-Sen’in sadece ülkemizdeki sorunlara değil; Somali, Pakistan, Orta Afrika, Myanmar/Arakan, Saraybosna, Telafer, Filipinler, Filistin, Mısır, Suriye, Doğu Türkistan gibi savaş, kıyım ve doğal felaketlerle imtihan olunan ülkelerin acılarını paylaştığını, bu ülkeler için yardım seferberliğini başlatıldığını belirtti.

Yaşar, bundan sonra gençliğe ve kadınlara yönelik çalışmalara ağırlık verileceğini bu amaçla kuruluşu tamamlanan Genç Memur-Sen’i daha da aktifleştirerek medeniyet değerlerimizi kuşanan bir gençliğin yetiştirilmesi için çalışılacağını, Kadınlar Komisyonu’nun çalışmaları için teşekkür ederek önümüzdeki dönemin kadınlar komisyonumuzun çalışmalarının daha da öne çıkacağı bir dönem olacağını söyledi.

Kırklareli Eğitim Bir-Sen Başkanı Selahattin Karanfiller, Edirne Eğitim Bir-Sen Başkanı Erdinç Dalgıç, Tekirdağ Eğitim Bir-Sen Başkanı Ferruh Topuz ve Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu’nun yaptığı selamlama konuşmalarından sonra önceki dönem başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Yönetim Kurulu üyeleri Şahin Uyanık, Hüseyin Şendil ve Erdal Doğancı’ya; Denetleme ve Disiplin kurullarında görev yapan Murat Büyük, Murat Bayraktar ve Murat Yılmaz’a; ilçe başkanları Mustafa Özcan, Remzi Varol, Yüksel Baş, Ahmet Fevzi Mert, Abdullah Tumay’a ve Kadın Kolları Başkanı Hatice Ulukulu’ya başarılı çalışmalarından dolayı plaket sunuldu.

Program sonunda yönetim kurulu, denetleme kurulu, disiplin kurulu ve üst kurul delegeleri seçimleri yapıldı. Üyelerin büyük çoğunluğunun oyuna alan yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Numan Yaşar, Fatih Orhan, Recep Yonar, Resul Can, Erhan Çelik, Fevzi Ali Damnalı ve Ahmet Arıcan.