Çanakkale 1 Şubesi

SENDİKACILIK ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ

SENDİKACILIK ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ

 

            Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Numan Yaşar, Türkiye’de yaygın olan sendikacılık anlayışının artık değişmesi gerektiğini, bu amaçla Eğitim-Bir-Sen olarak insani ve milli değerleri önceleyen “Değerler Sendikacılığı” anlayışını hakim kılmak istediklerini söyledi.

 


 

            Ayvacık ilçesi İda Restaurant’ta yapılan Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Şubesi İl Divan toplantısında konuşan Şube Başkanı Numan Yaşar, sendikaların üyelerin hak ve menfaatlerini korumaktan öte sorumluluklarının da bulunduğunu, insani ve milli değerlere sahip bir sendikacılık anlayışının hakim kılınması gerektiğini söyledi. Yaşar, bu kapsamda Eğitim-Bir-Sen olarak kadın kollarının ve Genç Memur-Sen’in faaliyetlerini önemsediklerini söyledi. Kadın Komisyonun oluşturulduğunu, sendikaya bağlı bayan üyelerin bir araya gelerek kadınların sorunları konusunda projeler üreteceklerini belirtti. Genç Memur-Sen’in Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde “Şehit Dedeme Mektup” konulu ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında mektup yarışması düzenleyeceğini, yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin çeşitli hediyelerin yanı sıra il dışı gezilerle de ödüllendirileceğini söyledi.

            Ülkemizde hakim olan “kaz gelen yerden tavuk esirgenmez” anlayışının son bulmasını istediklerini ve unutulmaya yüz tutan “almadan verebilme” gibi değerlerimizin yaşatılmasına önem verdiklerini ve bu değerlerin öğrencilerimize kazandırılması için MEB, Diyanet İşleri Başkanlığı, İHH ve Eğitim-Bir-Sen’in proje ortağı olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim kardeşi Var” projesinin hayata geçirildiğini, şu ana kadar İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yapmış olduğu çalışmalarla sponsor olduğu 55 bin yetime ilaveten yeni 50 bin yetim sponsorluğu daha hedeflendiğini, ancak dünyada 400 milyon yetimin bulunduğunu, bunlara sahip çıkılmazsa fuhuş, uyuşturucu ve organ mafyalarının ve misyonerlerin hedefi haline geleceklerini söyledi. Kendimizin yapmadığı bir eylemi başkalarına tavsiye ettiğimizde etkili olamayacağımız gerçeğinden yola çıkarak merkez ve ilçe yönetim kurullarının birer yetime sponsor olmalarını ve bütün üyelerin bu projeye sahip çıkmalarını beklediklerini ifade etti.

            Yaşar, yeni dönemde müdür ve müdür yardımcısı olarak görev alan Eğitim-Bir-Sen üyelerinin aldıkları görev ve sorumlulukların bilincinde olmaları gerektiğini,  üyelerimizin örnek şahsiyetler olarak görevlerini layıkıyla yapmalarını beklediklerini, iyi projelerin ve uygulamaların destekçisi olacaklarını belirtti.