Çanakkale 1 Şubesi

EĞİTİM BİR SEN ÜYESİ ŞEF, MEMUR VE GENEL İDARİ HİZMETLER SINIFI ÇALIŞANLARI KAHVALTILI TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİ

EĞİTİM BİR SEN ÜYESİ ŞEF, MEMUR VE GENEL İDARİ HİZMETLER SINIFI ÇALIŞANLARI KAHVALTILI TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİ


Eğitim Bir Sen Çanakkale Şubesine üye şef, memur ve genel idari hizmetler çalışanları 8 Şubat Pazar günü Dabakoğlu tesislerinde yapılan kahvaltılı bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıda bir konuşma yapan Şube Başkanı Numan Yaşar, çalışma alanlarının farklı olmasından dolayı bütün üyelerin bir arada bulunduğu toplantıların verimli olmadığını gördükleri için sendika üyeleriyle grup grup toplantılar yapma kararı aldıklarını ve bu nedenle bugünkü toplantıya şef, memur ve genel idari hizmetler sınıfı çalışanlarının davet edildiğini söyledi. Daha önce idareci üyelerimizle, okul ve kurum temsilcileri ile toplantılar düzenlediğini, memurların sorunlarını görüşmek üzere bir araya geldiklerini belirtti.

Sendikaların, üyelerin haklarını korumak için kurulduğunu dile getiren Yaşar,  güzel uygulamalara katkı sunmayı hedeflerken aynı zamanda olumsuzlukların giderilmesine yönelik adımlar atmak sendikaların temel görevi olduğunu, ancak sendikaların icra makamı olmadığının unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Üyelerimizin görev yaptıkları kurumlarda örnek şahsiyetler olmalarını beklediklerini, üyelerin başarısının sendikamızın başarısı, üyelerinin başarısızlığının da sendikamızın başarısızlığı olarak değerlendirileceğini söyledi. Sendikalarının gücünün üye sayılarından kaynaklandığını hatırlatan Yaşar, ancak sadece kemiyetin bir değer ifade etmediğini aynı zamanda keyfiyete de önem vermek gerektiğini belirtti.

Sendikamızın Eğitim çalışanlarının tümünün sorunları ile ilgili çalışmalar yaptığını, ancak bazı konulara bazı dönemlerde daha çok önem verildiğini, örneğin akademik personelin maaşları ile ilgili hususun geçtiğimiz dönemde öncelik arz ettiğini, sendikamızın bu konuyu öncelikli olarak dile getirdiğini ve geçtiğimiz aylarda bu sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü söyledi. Öğretmenler haricindeki eğitim çalışanlarının da önemli sorunlarının bulunduğunu bildiklerini, bunları önem sırasına göre toplu sözleşme masasına getireceklerini ifade etti.

Programın son bölümünde üyeler birer birer söz alarak sorunlarını dile getirdiler ve çözüm önerileri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Şube Başkanı Numan Yaşar, bütün katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.